Willemijn Oosterbaan-van Veen is, na het afronden van de studie rechten aan de Universiteit Utrecht in 2005, haar carrière als strafrechtadvocaat begonnen in Rotterdam. Zij is daar een aantal jaren werkzaam geweest bij een gerenommeerd strafrechtkantoor en in 2010 bij Van Veen Advocaten in Ede gaan werken. Ook hier heeft Willemijn zich volledig toegelegd op het strafrecht en was zij verantwoordelijk voor de sectie strafrecht.

In 2015 besloot Willemijn haar eigen strafrechtkantoor op te zetten in Ede. In 2017 hebben Monique Frerix en Willemijn Oosterbaan besloten hun krachten te bundelen en sindsdien is het kantoor Oosterbaan Frerix Advocaten een feit. Het kantoor behandelt alleen strafzaken.

Willemijn heeft ruime ervaring in het algemene strafrecht en bijzondere expertise op het gebied van georganiseerde criminaliteit en economisch-en milieustrafrecht. Willemijn heeft zowel de specialisatieopleiding strafrecht als de specialisatieopleiding jeugdrecht succesvol afgerond en is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten.

Het kantoor onderhoudt een nauw samenwerkingsverband met Van Veen Advocaten, voor civiele zaken verwijzen wij u door naar mr. T.J. van Veen.

 

Monique Frerix is in 1993 afgestudeerd in Nijmegen en op 1 december 1993 beëdigd als advocaat.

Zij heeft haar stage afgerond bij Voets & Van der Plas Advocaten in Druten in de algemene praktijk met een groeiende liefde voor het strafrecht in al zijn facetten. Monique is enige jaren lid geweest van de werkgroep strafrechspleging van de orde van advocaten in de regio Arnhem.

In oktober 2000 is zij een eigen kantoor begonnen in Ede samen met mr. Van den Berg (Advocatenkantoor Van den Berg en Frerix). In 2003 heeft zij de specialisatie opleiding strafrecht afgerond aan het Pompe instituut te Utrecht.

Vanaf die periode is zij werkzaam in het strafrecht in de breedste zin van het woord. Van 2012 tot 1 november 2017 was zij werkzaam bij Advocatenkantoor Frerix te Ede.