Blog

U bent verdachte in een strafzaak, wat nu?

dinsdag 21 mei, 2019

Door Willemijn Oosterbaan-van Veen 

Het kan iedereen overkomen, aangemerkt worden als verdachte. Dit houdt namelijk niet meer in dan dat politie en justitie een redelijk vermoeden hebben dat u zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit.

Dat strafbare feit kan van alles zijn, natuurlijk de voor iedereen voor de hand liggende zaken als diefstal, inbraak of mishandeling. Maar ook minder voor de hand liggende zaken kunnen reden genoeg zijn om u aan te houden als verdachte en in te sluiten op een politiebureau. U kunt daarbij denken aan het veroorzaken van een ongeluk op de snelweg, uw gefrustreerde ex verzint een aangifte wegens stalking/belaging, u joelt een b…

Lees meer


Wat mag de politie wel en wat niet?

vrijdag 2 november, 2018

Door Linda Ploeg

“Goedemiddag, Oosterbaan Frerix advocaten. U spreekt met Linda. “ Goedemiddag, met … Ik sta hier met een politieagent en ik ben staande gehouden. Hij wil me fouilleren maar ik wilde eerst jullie bellen. Mag die agent mij zomaar fouilleren?”

Dergelijke vragen ontvangen wij regelmatig op kantoor. Alle reden dus om hier een blog aan te wijden en de bevoegdheden van de politie voor u op een rijtje te zetten.

Identiteitscontrole:

Het vragen naar een identiteitsbewijs mag de politie enkel doen wanneer daar een goede reden voor is. Deze reden moet noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de politietaak (art. 8 lid 1 Politiewet …

Lees meer


NIEUWS!

dinsdag 24 oktober, 2017

Oosterbaan-van Veen Strafrechtadvocaat en Advocatenkantoor Frerix bundelen hun krachten! Per 1 november 2017 gaan zij samen verder onder de naam Oosterbaan Frerix Advocaten.

Oosterbaan Frerix Advocaten is hét strafrechtkantoor van de regio, waar u terecht kunt voor al uw strafzaken. Wij staan u graag bij in de kleinere zaken, maar behandelen tevens zaken op het gebied van georganiseerde (drugs)criminaliteit, zeden, levensdelicten, TBS en economisch strafrecht.

Per 1 november 2017 vindt u ons aan de Van Irhovenlaan 16 te Ede. De ingang van het pand is (om de hoek) aan de Detmarlaan. Het telefoonnummer blijft ongewijzigd.Lees meer